Bir AKYOL kuruluşudur.

Yeni

Konveyör Bant Çeşitleri

Konveyör bant çeşitleri, irili ufaklı çeşit çeşit malzemeleri bir yerden bir yere taşımada kullanılan kauçuk esaslı vs. ve kort bezli olarak üretilen transport yani taşıma, nakil malzemesidir.

İncelediğiniz ürün ile ilgili ayrıntı ve fiyat öğrenmek için 0212 244 21 50 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.

VAR

Adet

KONVEYÖR BANT ÇEŞİTLERİ

 

Konveyör bant, malzemeleri taşımak için kullanılan bir mekanik taşıma sistemidir. Genellikle fabrikalarda, madencilikte, depolarda ve lojistik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Konveyör bant sistemleri, özellikle sürekli ve büyük hacimli malzeme taşımada verimliliği artırmak için tasarlanmıştır.

 

konveyör band

 

 

Konveyör Bantlar Şu Malzemeleri Taşımaktadır : Kömür, demir, kuvars, çimento, kum, çakıl, çamur, kil, silis, cüruf, cam kırığı, cam elyafı, demir cevheri (kalsine), demir cevheri atığı (pirit), deterjan, çikolata, kuru kauçuk, altın cevheri, 1500 C° pişirilmiş toprak (clenger), şeker pancarı (küspe), bor, gümüş, taş, gübre vs...

 

Konveyör Bantlarının Kullanıldığı Sektörler : Termik Santralleri (Kömür, Curuf), Maden Ocakları (Kuvars, Çamur, Altın), Kireç Fabrikaları (Kil), Cam Fabrikaları (Kum, Cam Kırığı, Harman), Demir-Çelik Fabrikaları (Demir Cevheri), Çikolata Fabrikaları (Çikolata), Lastik Fabrikaları (Kauçuk), Deterjan Fabrikaları (Deterjan), Sülfat İşleme Tesisleri (Sülfat), Şeker Fabrikaları (Şeker Pancarı (küspe), Şeker)

 

 

KONVEYÖR BANT TİPLERİ:

1.KARKASINA GÖRE BANTLAR: Tekstil Bantları, Çelik Bantlar

2.KAPLAMASINA GÖRE BANTLAR: Aşınmaya Dayanıklı, Aleve Dayanıklı, Isıya Dayanıklı, Yağa Dayanıklı

3.TIRMANMA AÇISINA GÖRE BANTLAR: Düz Yüzeyli Konveyör Bantları (20° ye kadar), İnce Profilli Bantlar (20°-35° arası), Çavuş Profilli Bantlar (35°-45° arası), Esnek Kenarlı Paletli Bantlar (45°-60° arası), Sandviç Dizaynlı Bantlar (60°-87° arası), Elevatör Bantları (87°-90° arası))



Konvevör Bantları Seçerken Bazı Hususlara Dikkat Etmemiz Gerekmektedir.

Bunlar:

1) Taşıyacağı Malzemeye Göre Çekme Mukavemeti

2) Taşıma Mesafesi

3) Çalışma Yerindeki Rutubet

4) Çalışma Sıcaklığı (Sıcağa veya Soğuğa Dayanım)

5) Darbe Etkisi

6) Aşındırıcı Malzeme

7) Malzemenin Bant’ a Yapışma Durumu vb...

 

Konveyör bant 2 kısımdan oluşmaktadır, bunlardan birincisi “KARKAS” denilen kısmı ve İkincisi kaplama KAUÇUK” kısmıdır. KARKAS yapı yükü çeken kısımdır, kauçuk kısım ise bandın genel görüntüsünde olup dış etkilere maruz kalan kısmıdır. Bandın, kauçuk kısmı alt kat kalınlığı ve üst kat kalınlığı farklı olabilir. Yani Alt kat kalınlığı 2 mm, üst kat kalınlığı 4 veya 6 mm olabilir. Üst kat kalınlığında ‘Bant SıyırıcısT çalıştığından ve darbeler, aşınmalar (Abrassion) bu kısımda yoğunlaştığından üst kat kalınlığı fazla olur. Bant seçerken mukavemet değerleri EP veya PP sınıfında seçeriz yani EP: çözgüleri polyester, atkıları polyamid olarak yapılan kort bezleridir (EP80, EP100, EP125, EP160, EP200, EP250, EP315, EP400). PP ise çözgü ve atkıları polyamid malzemeden üretilirler. Bu 2 sınıf arasında yükte uzama miktarları farklıdır.

Kaplama Özellikleri; sertlik, sıcaklık dayanımı (Aleve ve Isıya), yağ dayanımı, yakıt dayanımı, solvent dayanımı, kimyasal dayanımı, fiziksel dayanımlarına göre çeşitlilik arz etmektedir. Bantlar az nem çekmelidir, darbelere dayanıklı olmalıdır. Kaplama TS 547 standardında olmalıdır. Kullanılan Kaplama; NR (Tabii), SBR (STYRENE-BUTADIENE), EPDM (ETHLENE - PROPLONE KAUÇUK), CR (NEOPRENE), İR (POLYSOPRENE), UR (BUTYL), NBR. BR (POLYBUTADIENE) vb. çeşitlerde üretimleri yapılmaktadır.

KARKAS Kısım; Polyester, Polyamid, Rayon, Pamuk, Aramid vb. tipinde üretilmektedir, bunlar kauçuğun iç kısmında bulunarak mukavemeti sağlar ve esas yükü bu KARKAS lar çeker. Bu Karkas tiplerinin yoğunlukları, erime noktası, kopma uzaması, ısıl büzülmesi, ısıl dirençleri, tenasitesi birbirlerinden farklıdır.

Konveyör bantlarda manyetik seperatör kullanılması bandın ömrünü olumlu yönden etkilemektedir. Manyetik seperatörler demir ve benzeri iletken malzemeleri tuttuğundan şut içerisine büyük demir parçaların kaçmasını önleyecek ve bandın yarılmasını, parçalanmasını önleyerek bandın ömrünü uzatacaktır.
Konveyör bantlar kord bezlerinden imal edilmektedir. Kord bezlerinin kalitesi bandın kalitesini etkileyen en önemli unsurdur. Aşağıdaki tabloda standart ölçüler yer almaktadır. Seçeceğiniz ölçü ve vereceğiniz toplam metre ile imal edilir. Bantlar iki tarafı açık veya iki ucu birleştirilmiş (sonsuz) yapılabilir.

 

EP SERİSİ DAYANIKLI BANTLAR

EP Serisi dayanıklı bantlar, yüksek performans ve dayanıklılık gerektiren endüstriyel uygulamalarda kullanılan konveyör bantlarıdır. "EP" kısaltması, bantların yapısında kullanılan malzemeleri ifade eder: Elastik Poliester (Polyester), yani polyester kumaş ve naylon kombinasyonunu. Bu bantlar, genellikle ağır yük taşıma, aşındırıcı malzemelerle çalışma ve zorlu çalışma koşullarında tercih edilir.

konveyör band

Type T ısıya dayanıklı bant, yüksek sıcaklıklara karşı direnç gösterebilen özel bir konveyör bant türüdür. Bu bantlar, genellikle yüksek sıcaklıkta çalışan endüstriyel uygulamalarda kullanılır ve yüksek sıcaklıklara maruz kalan malzemeleri taşımak için tasarlanmıştır. 

1) Genellikle EPDM esaslı imal edilir.

2) Sıcak malzemelerin taşınmasında kullanılır.

3) Taşınabilecek malzeme sıcaklığı: 100°C ... 400°C

4) Asitlere, oksijene, suya, ozona dayanıklıdır.

5) TS 547, TS 4464 ve DIN 22104'e göre elektrostatik geçirgenliği vardır. (Direnç <3 x 10/8="">

 

KULLANILDIĞI YERLER: Dökümhaneler: Kum, Çimento Fabrikaları: Klinker, Demir Çelik Fabrikaları: Sıcak sinter, Kireç Ocakları: Fırın boşaltma, Tuğla Fabrikaları.

 

Type O yağa dayanıklı bant, özellikle yağ, gres ve diğer kimyasal maddelere maruz kalan endüstriyel uygulamalarda kullanılan özel bir konveyör bant türüdür. Bu bantlar, yağ ve kimyasallarla temas halinde dahi uzun süre dayanıklı kalabilen malzemelerden üretilir.
 

1) Nitril kauçuk esaslıdır.

2) Yağ ve grese dayanıklıdır ve bu tür ortamlarda çalışan konveyörlerde kullanılır.

3) Azami 90°C çalışma sıcaklığı

4) Asitlere, alifatik ve aromatik hidrokarbonlara dayanıklıdır.

5) TS 547, TS 4464 ve DIN 22104'e göre elektrostatik geçirgenliği vardır. (Direnç <3 x 10/8="">

KULLANILDIĞI YERLER: Cam Fabrikaları: Yağ emdirilmiş cam atıkları, Gübre Fabrikaları: Gübreler.

 

Çavuş band görseli

 

 

 

PVC BANT ÇEŞİTLERİ

 

PVC konveyör bantların kullanımı bir çok sektörde görülmektedir. Bu bantlar ürünlerin bir üretim hattı boyunca hareketini sağlayarak ya da bir ürünün bir noktadan diğerine taşınmasını sağlamayı amaçlayarak dizayn edilmiştir. Bu ürünler üst yüzeyi pürüzsüz ya da kullanımına göre değişik desen olabilmektedir. Müşteri isteği doğrultusunda farklı çeşitlerde üretim yapılabilmektedir.

 

Koli, paket, tekstil, parça malzeme ve çuval gibi malzemelerin taşınmasında ve hatta fazla aşındırıcı olmayan malzemelerin taşınmasında kullanılabilir. En başta gelen özellikleri hafif, düzgün yüzeyli ve düşük toleranslı (kalınlık ve en ölçüleri her yerde aynı) olmalarıdır.

Kağıt sektöründe, tekstil sektöründe, lojistikte, plastik sanayiinde ve geri dönüşümde ve diğer fabrikalarda kullanılan tüm PVC bantlar en iyi kalite ve uygun koşullarda imal edilmektedir. Paketleme bantları, seperatör bantlar, taşıma bantları...

UYGULAMA ALANLARI: Ağır taşımacılık ve uzun hatlarda kullanıma uygundur.

SEKTÖREL UYGULAMALAR: Montaj hatlarında, lojistik sektörlerinde, Metal sektöründe kullanılabilir.

 

 

ÖZEL PVC BANTLAR

 

FIRFIRLI BANDABORLU BANT

 

Benzer Ürünler

Biz Sizi Arayalım
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.